Fortsätt till huvudinnehåll

Elkostnaden

 De här klumpiga uttagen är inte kul och gör det väldigt svårt att möblera.

Fick en fråga vad vår extra el gick på. Det blev helt fel när vi planerade elen. Eftersom vi är totalt novis på det området hade vi trott att vi skulle planera med någon kunnig. Så blev det inte av olika anöedningar som jag inte går inte på nu. Vi har alltså inte valt så mycket extra el.

Vad jag kommer på nu så är det:

• Insättning och låda till stor spott i tak
• 12 spottar till badrum/wc
• 6 spottar till fönster
• 1 uttag till köksön
• 5 dimmers
• 1 data/tv-uttag

Kostnad: ca 28.000 kronor.

Vi tyckte det var jättemycket, men har i efterhand förstått att det kan kosta betydligt mer. Men vi fick inte så mkt för pengarna ...

I efterhand önskar jag mig något fler uttag ute samt helt andra (vanliga) eluttag vid golven, några dimmers till (de kan vi ju ordna själva). Annars är vi rätt nöjda.

Kostnaden för extra el beror förstås på storlek och hustyp. Vårt är rätt kompakt och 136 kvm.

Vad har er extra el gått på?

Kommentarer

  1. Vi har ritat elen själva och nu ska 2 elektriker installera allt under ca 3 dagar. Ska bli väldigt "spännande" att få den räkningen! Vi har valt data/tv/telefon i varje sovrum + allrum o varadagsrum. Det blir säkert en chock-räkning. / Petra

    SvaraRadera
  2. Vår extra el har gått på ca 40 000 kr, har valt 22 spottar (á 1000:-) och lite extra eluttag, snyggare kontakter, dimmers o.s.v. Tråkiga pengar, men det kändes ändå nödvändigt...

    SvaraRadera
  3. Vi landade på 27000 kr extra. Tycker att vi fick mycket för pengarna men så är det bara 11 spottar...

    Ska redovisa på bloggen någon dag.

    SvaraRadera
  4. Vi landade på 55 extra, ändå inget speciellt..spottar kök o badrummen o fönstersmygar, extra utebelysning, andra strömbrytare/uttag.. men vi fick ju allt specat på offerten innan vi bestämde vad vi ville ha. Kan inte säga att det är något jag ångrar, skulle valt ett till uttg utomhus det är väl det enda, men det kommer väl säkert efter hand.

    SvaraRadera
  5. Hej hallå och tack för din snälla kommentar!! :)
    Oj vad mycket snö ni ser ut att ha kvar! :)
    Hoppas att du får en bra vecka!
    Kram Anna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vit eller vit? Eller ... vit?

Gudars skymning, här hade vi gått och bestämt oss för en vit färg (Beckers Perfekt utevit) och så kommer en polare (som är målare) och säger att "fönstrena kanske kommer att upplevas väldigt gula när ni målat..." Han tyckte 0502y (tror jag). Surfar på vit fasad på nätet och där är det så många olika åsikter om vas som blir snyggt och inte. 1002y säger en, 0500 en annan och i ett annat forum handlar det om 0502y med och utan S i början. Pust. Nu vet jag inte alls ... Helt förvirrad. Vet att nu när vi målat med bruten grundfärg så ser huset rätt hårt ut. Men målarepolaren menar att den rätta färgen blir mjukare. Måste till en färgbutik i morgon. Igen. Nån med erfarenhet, skriv nåt!!

Bygga säng

 Vi har sålt Miras (nya) säng från Ikea. Det blev så knökfullt i hennes rum och då en kompis byggt en säng till deras dotter tänkte jag att det kanske vi också kan ... med hjälp av dessa expedit möbler. Smart, hyllorna har vi redan och det kommer att bli luftigt och fint i hennes rum. Mer hur ska vi bygga? Ja vi återkommer när vi vet. Men har ni byggt så hör gärna av er och berätta. :-)

November -– en transportsträcka

November är en sån där månad man skulle kunna hoppa över. November är som en lång transportsträcka till december. Som ju är mysig och full med julkänslor. Det bästa med november är att det bara är en månad kvar till december. Typ. Det är inte novembers fel, det finns fler liknande månader. Januari, februari... I dag, den andra november 2015 är det typ 10 grader varmt ute! Det är konstigt. Och man kan tycka att det är väl bra, problemet är att årstiden är inställd på vinter och när det är så här varmt så BLÅSER det som satan. Skallen åker av. Bjussar i alla fall på bilder från december i fjol. Då det var lite snö, kallt så vi fick för ovanlighetens skull SKRIDSKOIS på Falkträsket. Och det var urmysigt. Hoppas på en liknande december, vill åka skrillor igen. Den här bilden är faktiskt från nyårsaftonens förmiddag. Mycket trevligt.