Fortsätt till huvudinnehåll

Tapeter på hjärnan

Snart har vi bott i vårt kära hus i ett år. Flyttade in 26 februari tror jag. Trivs jättebra, älskar huset. Men ... det finns ändå några saker jag gärna skulle vilja göra om (till G:s förskräckelse). Detta är en sak, tapetsera om hallen. Gillar tapeten men det blir så mörkt, det svarta reflekterar inget som helst ljus. Dessutom har vi en röd dörr som även den känns mörk. Fast den lär jag nog få dras med ;)

Vi har ju ett trädtema i huset och det vore kul att följa, om inte med träd så med vertikala linjer. Eller något naturtema. Tänkte från börja ha Cole & sons skitsnygga woods, men så hann ju våra goda vänner här i Skellefteå före. Så då blev det Marimekko.

Egentligen är Marimekkos rätt skojig. Känns som att kliva in i en holk :) Och de vita "prickarna" passar våra plastmattor med vita prickar. Kanske behålla en vägg och tapetsera resten med vit tapet? Det tror jag G röstar på i alla fall. Och de vita tapeterna har vi redan, en rest från när de tapetserade hela huset.

 Den här, från Marimekko, har vi i hallen idag. Och den är kul men mörk.

Det var den här klassikern, woods från Cole & son, vi tänkte oss i hallen. Men backade då en god vän hade den i sin hall. Men vem har inte denna hemma. Fantastiskt snygg – men dyr. Drygt 800 spänn rullen. Men man behöver ju inte tapetsera hela hallen.

Den här ursöta tapeten med blomslingor i svart/silver går loss på 579 kr/rulle hos Designonline. Den heter Black Berry och det är danska Ferm living som gör den.

Denna är från Tapet från Midbec går ju i naturens tecken. Fin men kanske för mycket. Jo så är det.

Denna tapet är jättesnygg på nära håll. Gröna och svarta bågar. Från Decor Maisons kollektion Nature.


Också denna är från Decor Maison. Lite lugnare, lite ljusare, lite tråkigare. Men trevlig!


Kommentarer

  1. Snubblade in här av en slump, och eftersom jag är i tapetletartagen själv vill jag tipsa om en billig kopia av Cole & Sons trädtapet: Karelia från Duro. http://www.durosweden.se/sv/kollektioner/essens Tycker personligen den är snyggare än originalet... :)

    SvaraRadera
  2. Den där woodsen var ju underbar, behöver kanske inte bli så många rullar - kompromissa och ta en vägg bara. Att vännen har den är inget att ta hänsyn till, detta är ju DITT hus! Den med blomslingorna var också söt. Lycka till! Kram L

    SvaraRadera
  3. Du måste titta på Eco tapeten White som ser ut som fröställningen på en maskrosblomma. Den ligger mig varmt om hjärtat. Den hade jag valt att tapetsera om jag skulle få välja en tapet idag.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker Marimekko-tapeten är underbar! Valde mellan den och Woods från Cole & Sons. Det blev den senare för att den var lite ljusare. Har inte ångrat mig en sekund!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vit eller vit? Eller ... vit?

Gudars skymning, här hade vi gått och bestämt oss för en vit färg (Beckers Perfekt utevit) och så kommer en polare (som är målare) och säger att "fönstrena kanske kommer att upplevas väldigt gula när ni målat..." Han tyckte 0502y (tror jag). Surfar på vit fasad på nätet och där är det så många olika åsikter om vas som blir snyggt och inte. 1002y säger en, 0500 en annan och i ett annat forum handlar det om 0502y med och utan S i början. Pust. Nu vet jag inte alls ... Helt förvirrad. Vet att nu när vi målat med bruten grundfärg så ser huset rätt hårt ut. Men målarepolaren menar att den rätta färgen blir mjukare. Måste till en färgbutik i morgon. Igen. Nån med erfarenhet, skriv nåt!!

Bygga säng

 Vi har sålt Miras (nya) säng från Ikea. Det blev så knökfullt i hennes rum och då en kompis byggt en säng till deras dotter tänkte jag att det kanske vi också kan ... med hjälp av dessa expedit möbler. Smart, hyllorna har vi redan och det kommer att bli luftigt och fint i hennes rum. Mer hur ska vi bygga? Ja vi återkommer när vi vet. Men har ni byggt så hör gärna av er och berätta. :-)

November -– en transportsträcka

November är en sån där månad man skulle kunna hoppa över. November är som en lång transportsträcka till december. Som ju är mysig och full med julkänslor. Det bästa med november är att det bara är en månad kvar till december. Typ. Det är inte novembers fel, det finns fler liknande månader. Januari, februari... I dag, den andra november 2015 är det typ 10 grader varmt ute! Det är konstigt. Och man kan tycka att det är väl bra, problemet är att årstiden är inställd på vinter och när det är så här varmt så BLÅSER det som satan. Skallen åker av. Bjussar i alla fall på bilder från december i fjol. Då det var lite snö, kallt så vi fick för ovanlighetens skull SKRIDSKOIS på Falkträsket. Och det var urmysigt. Hoppas på en liknande december, vill åka skrillor igen. Den här bilden är faktiskt från nyårsaftonens förmiddag. Mycket trevligt.