Fortsätt till huvudinnehåll

Renar, lameller och skotrar

 
Detta är en lång backe, "mördarbacken" kallar jag den, att ta skotervägen är självplågeri. Längst upp på backen ska några kompisar bygga till våren. Vi bor på andra sidan toppen.

Sitter i soffan och softar och njuter. Har varit några händelserika dagar, både sköna och mindre roliga. Miraskrutten åkte på en rejäl magsjuka natten mot torsdagen. Kräktes hela natten och invigde sålunda, i vanlig ordning, att kräkas ned nåt nytt. Oftast brukar det vara bilar, nu var det hennes nytaptetserade vägg. Well, det finns ju kuddar att gömmar fläckarna bakom. Det var mest synd om henne lilla stackaren.

Trots att hon forfarande är lite "opigg" har hon ändå åkt både skrillor och slalom. Vädret har varit kalas och att inte vara ute då är ett brott, anser jag. Vi har därför inte ägnat huset så mycket omtanke, mer än att damma, damma och damma denna helg. Dock har ett paket lamellgardiner kommit på plats. Har gruvat mig men det var inga konstigheter alls. Däremot var min vånda över att spottarna i fönstrena inte skulle synas obefogad. Vi satte nämligen skenan på väggen ovanför. Tror vi är nöjda och ska lägga in ett stycke foto i morgon.

Vi bort på landet. Inte i ett nytt villaområde som många andra. Därför har vi både renar, rådjur och skotrar utanför fönstrena. Väldigt trevligt och spännande. Idag har vi tagit en lång solskenspromme längs ett skoterspår. Det var jobbigt och jag tänker baske mig köpa skoter nästa år!

På återhörande!

Kommentarer

  1. Hej!

    Jag ser fram emot bilder på lamellerna, vi står själva i valet och kvalet på hur vi ska göra för att spottarna inte ska bli symda. Har konstaterat nu efter många soliga dagar att det blir vääldigt varmt utan något solskydd iallafall.

    Kram Johanna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vit eller vit? Eller ... vit?

Gudars skymning, här hade vi gått och bestämt oss för en vit färg (Beckers Perfekt utevit) och så kommer en polare (som är målare) och säger att "fönstrena kanske kommer att upplevas väldigt gula när ni målat..." Han tyckte 0502y (tror jag). Surfar på vit fasad på nätet och där är det så många olika åsikter om vas som blir snyggt och inte. 1002y säger en, 0500 en annan och i ett annat forum handlar det om 0502y med och utan S i början. Pust. Nu vet jag inte alls ... Helt förvirrad. Vet att nu när vi målat med bruten grundfärg så ser huset rätt hårt ut. Men målarepolaren menar att den rätta färgen blir mjukare. Måste till en färgbutik i morgon. Igen. Nån med erfarenhet, skriv nåt!!

Bygga säng

 Vi har sålt Miras (nya) säng från Ikea. Det blev så knökfullt i hennes rum och då en kompis byggt en säng till deras dotter tänkte jag att det kanske vi också kan ... med hjälp av dessa expedit möbler. Smart, hyllorna har vi redan och det kommer att bli luftigt och fint i hennes rum. Mer hur ska vi bygga? Ja vi återkommer när vi vet. Men har ni byggt så hör gärna av er och berätta. :-)

November -– en transportsträcka

November är en sån där månad man skulle kunna hoppa över. November är som en lång transportsträcka till december. Som ju är mysig och full med julkänslor. Det bästa med november är att det bara är en månad kvar till december. Typ. Det är inte novembers fel, det finns fler liknande månader. Januari, februari... I dag, den andra november 2015 är det typ 10 grader varmt ute! Det är konstigt. Och man kan tycka att det är väl bra, problemet är att årstiden är inställd på vinter och när det är så här varmt så BLÅSER det som satan. Skallen åker av. Bjussar i alla fall på bilder från december i fjol. Då det var lite snö, kallt så vi fick för ovanlighetens skull SKRIDSKOIS på Falkträsket. Och det var urmysigt. Hoppas på en liknande december, vill åka skrillor igen. Den här bilden är faktiskt från nyårsaftonens förmiddag. Mycket trevligt.