Fortsätt till huvudinnehåll

Vad kostar huset?

G var i kontakt med vår bank i går och konstaterade att det sista lyftet inte är gjort ännu. Vi vet givetvis ungefär var vi ska hamna, men ungefär är ganska stort ibland ... Saknade ju offerten från målaren, för tapeter och arbete, vi ville ha en men fick ingen. Plötsligt en dag satt det ju tapeter på väggarna ... Där är en helt okänd utgift. Så även för elen. Och byggentreprenören. Rörmokaren. Vad blir alla tilläggen? Första gången jag önskar mig fakturor. Men det skulle vara skönt att få veta var vi landar! Det enda vi vet, och fått både offert och faktura av, är av Piteå Golv. För kakel och klinker.

Hur har det gått för er andra som byggt/bygger?

Kommentarer

  1. Hej,

    Vi har ju helentreprenad och det enda vi inte fått offert på är markarbetena, men där har vi krävs spec på utfört arbete. Så jag känner nog att vi har koll. Sen tillkommer grund för uterum, friggebod och uterummet, men det begär vi offert på när det ska köpas in.
    /Carin

    SvaraRadera
  2. Tjena!
    Vi har också totalentreprenad, och inför alla tillval, såsom kakel, el och dylikt har vi fått prisspecifikationer och fört in på kalkyl. Så vi har stenkoll - tror vi :) Förutom byggel såklart, där kan vad som helst hända känns det som.

    SvaraRadera
  3. Hej, vi hade också totalentrepenad,och hamnade nog 10.000 under vår budget har jag för mig!
    Hoppas det löser sig för er!!
    Trevlig kväll!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Vi har totalentreprenad men har ingen superkoll på var vi landar ändå. Vi visste grundpriset och vad våra tillval kostade från början men sedan kom ju marken och braskaminen... För att inte prata om de andra tillvalen: elen, kaklet, tapeterna o.s.v. och byggelen som bara springer iväg.

    Så här i efterhand skulle man givetvis vara duktigare på att föra in alla fakturor i kalkylen men det får bli vid annat tillfälle när vi slutsummerar allt. Det blir väl alltid dyrare än man tänkt sig - att Drömvillan hamnade under budget är beundransvärt ;-)

    Kram

    SvaraRadera
  5. Oj, pengar... jo, vi har ju en delad entreprenad och har tvingat oss att föra bok ordentligt. Vi har ju fått fakturor löpande hela tiden från alla håll och har faktiskt koll på allt. Nu ska vi träffa the bank på torsdag och lägga upp en plan. det känns som om vi har bra koll iallafall ;-)

    kram
    //L

    SvaraRadera
  6. Hallå igen :) Och tack så hemskt mycket för dina snälla ord! :)
    Jag ska hålla dig uppdaterad! :) och våren kommer nog till er även iår, om än lite senare
    Kram kram

    SvaraRadera
  7. snö, ofy! Här har det varit mulet nästan hela dagen, men termometern visar fortfarande +
    Det blir nog vår även iår :)
    Kram

    SvaraRadera
  8. Hej,

    Vi hade också totalentreprnad fast en delad.
    Så vi har också ganska bra koll.
    Det vi har kvar att få är det extra som snickarna har gjort och det har vi ganska bra koll på vad det ligger på.
    Vi har laggt upp vårat bolån redan på den summan vi har beräknat att det kommer att sluta på, de pengarna som ska gå till de fakturorna som inte vi fått ännu ligger på ett separat konto, så det betalar vi själva sen när de kommer. Det dumma är att vi får betala ränta på de pengar vi inte har använt ännu, men då detta rör sig om några hundralappar är det inga fara. Skönare att ha klart bolånen och pengarna ska ju lånas inom en väldigt snar framtid ändå.

    SvaraRadera
  9. Hej!

    Vi har varit stenhårda med att fylla i våra kalkyler och be om offerter i ett tidigt skede hela tiden, så vi har nog hyfsad koll. Tyvärr är det en del saker som hänger i luften för oss fortfarande som vi har fått gissa oss till ett pris på så länge, i väntan på offerterna. Vi har haft en hyfsad marginal och försökt hålla kvar den, men nu på sluttampen börjar marginalen ätas upp. Vi har dock en summa öronmärkt till trädgården, så jag tror att det är den vi får ta av om det skulle smyga sig totalt. Min största oro är nästan vad huset kommer att värderas till när det väl är klart och vad alla räntor kommer att hamna på då. Tänk om det värderas till mycket mindre än vad vi stoppat in i det, om man säger så?! Hur tänker ni där?

    Och vad härligt att det börjar närma sig inflyttning, det ser jättetrevligt ut! :o)

    Kram,
    M

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vit eller vit? Eller ... vit?

Gudars skymning, här hade vi gått och bestämt oss för en vit färg (Beckers Perfekt utevit) och så kommer en polare (som är målare) och säger att "fönstrena kanske kommer att upplevas väldigt gula när ni målat..." Han tyckte 0502y (tror jag). Surfar på vit fasad på nätet och där är det så många olika åsikter om vas som blir snyggt och inte. 1002y säger en, 0500 en annan och i ett annat forum handlar det om 0502y med och utan S i början. Pust. Nu vet jag inte alls ... Helt förvirrad. Vet att nu när vi målat med bruten grundfärg så ser huset rätt hårt ut. Men målarepolaren menar att den rätta färgen blir mjukare. Måste till en färgbutik i morgon. Igen. Nån med erfarenhet, skriv nåt!!

Bygga säng

 Vi har sålt Miras (nya) säng från Ikea. Det blev så knökfullt i hennes rum och då en kompis byggt en säng till deras dotter tänkte jag att det kanske vi också kan ... med hjälp av dessa expedit möbler. Smart, hyllorna har vi redan och det kommer att bli luftigt och fint i hennes rum. Mer hur ska vi bygga? Ja vi återkommer när vi vet. Men har ni byggt så hör gärna av er och berätta. :-)

November -– en transportsträcka

November är en sån där månad man skulle kunna hoppa över. November är som en lång transportsträcka till december. Som ju är mysig och full med julkänslor. Det bästa med november är att det bara är en månad kvar till december. Typ. Det är inte novembers fel, det finns fler liknande månader. Januari, februari... I dag, den andra november 2015 är det typ 10 grader varmt ute! Det är konstigt. Och man kan tycka att det är väl bra, problemet är att årstiden är inställd på vinter och när det är så här varmt så BLÅSER det som satan. Skallen åker av. Bjussar i alla fall på bilder från december i fjol. Då det var lite snö, kallt så vi fick för ovanlighetens skull SKRIDSKOIS på Falkträsket. Och det var urmysigt. Hoppas på en liknande december, vill åka skrillor igen. Den här bilden är faktiskt från nyårsaftonens förmiddag. Mycket trevligt.